Jag saknar er och det ska bli kul med snön när vi kommer hem!

Här händer det grejer! Vi har flytat och bor några dagar hos Rosneh Jalani på Indah jaya 4 (nr 99 eller 199 tror jag) fortfarande i Sandakan. I morgon ska vi på en tur på kinabatang river och den 31 ska vi till turtle lIand. Det regnar mycket här och det är mycket jobbigare för Saga än det har varit tidigare. Alla drar och nyper i henne så jag försöker skydda henne och bär henne nästan hela tiden inne i staden. Fifi Roses dotter som är 13 försöker vara med Saga men Saga blir frustrerad när hon inte förstår henne. I morse ångrade jag mig nästan att vi åkt hit och jag hade en släng av dålig samvete för vad jag utsåtter Saga för. Fast hon verkar inte ha några störrt men med tanke på att hon sjunger "hejsan hoppsan fallerallera när julen kommer...vid den andra datorn och spelar spel för fullt!

I går fick vi vara hemma hos en rik chinesisk familj och se hur de firar nyår! Det kom drakar och välsignade huset och Saga blev alldeles vansinnig för hon ville se dem dansa och trodde hon skulle missa hela chowen! Det var en rolig upplevelse med massor av smällare raketer och saga fick ett rött kuvert som brukligt är. Det var 10rm i det! Nästan 25 kronor. Han som bodde där hade en jätte hög med kuvert i handen så uppskattningsvis hade han flera tusen... Rosneh har tjänsteflicka och bor i ett radhusområde med en mördar tupp som dödar sopen varge dag och sitter fast i ett kort snöre runt benet i en dunk. Inte så kul att se... Hon har också en gås som går i en inhägnad tack och lov. Vi har ett eget rum och varsin säng i hennes hus som har 6 rum och kök .

Nu regnar det igen...hur ska min tvätt hinna torka!

Pinglan, eller pappa eller mamma. det finns spadar med olika storlekar i förådet. Lever alla fiskar? Om inte så köp INGA nya, ha ha.

Ursäkta den lite osamanhängande texten men ni får en full redovisning när vi kommer hem!

Massor av kramar! Vi älskar er allihopa! 

Hej alla!

I dag regnar det så det är floder till mitten på mina vader på en del ställen på gatorna!
Saga fick ett utbrott i morse för att hon inte fick titta på tv hela dagen och slängde min kamera vilket resulterade i att jag slängde henne på sängen. Då slog hon mig och hon åkte tillbaks på sängen och skrek så hon fick frukost till rummet trots att det inte ingår i hyran! Undra vad hotell ägaren tror om mig! Saga vill åka hem för hon saknar er och har en så

Moa: I sepiloc så jobbar de med att rädda orangutanger och föra dem ut till det vilda igen. Så orangutangen var vild som gick brevid oss..alla makakerna var oxå vilda och ekorrar och vildsvin och varaner och delfiner som vi mötte på sapi...

Carro: Vad nyfiken jag blir på din jobbintervju Caroline! Skicka ett sms så jag får veta hur det gick och vart det var om du inte vill skriva här! Oj vad jag skrattade och vad klok Dreja är! Så klart Saga inte kan flyga, hon har ju inga vingar! Men vi tog oss hit i alla fall!

Karl: Vi har inte sett någon örn, men horn fåglar!
 I dag skulle vi till turist informationen men den är stängd pga det kinesiska nyåret...
Vet inte riktigt vad jag ska göra, kanske försöka få tag i Rosneh. En kvinna som jag skicka de ett mejl till innan vi åkte hit. Troligtvis kommer det att regna minst hela dagen kanske flera så jag är lite "strandsatt".
är nog inte roligt att åka på tur på floden när båten fylls med vatten innan man har klivit i den, he he.

Hej Stella Mussie och Minna.

I dag när jag gick från hotellet så tappade jag mina fina kittyhårsnoddar! Jag blev jätte ledsen! Vi gick till internet cafet. Vi har tittat på tv på förmiddagen. Jag saknar er! Kram Saga

Så mycket att skriva om!

Vi gick som sagt med Saga till en doctor och hon fick väga sig och träffa fru doctor innom 15 minuter...Tänk om det gick så fort på akuten hemma! Doktorn tittade på Sagas bölder och hon fick medecin till munnen och tvätt medel samt salva och kompresser. allt för priset av ca 100 kronor...Bölderna försvann och hon har mått bra hela tiden. På kvällen gick vi till kinesiska marknaden och tittade på mer musik och sång! Saga bara älskar all musik här!
Min väska kommer sedan på kvållen när det är världens ös regn och åskväder så det skakar i hela huset! Där av delfinernas flykt mot land, he he.

Dagen efter åker vi till sepiloc och äter (svin dyr mat) och sover för att orka med morgondagen.

Frukost och sedan går vi till orang utan centret och tittar på orangutanger, kortsvansade och långsvansade makaker nar de blir matade med mjölk och bananer. På vägen tillbaks så får vi sällskap av en orangutang med nr 636 och hon följer med oss och tittar diskret på Saga. Frågar om henne och hon heter Eyos och ska snart få en egen unge! En lat ensamvarg med stor aptit! Ville genast bli fadder åt henne men Saga vill vara fadder en beby orangutang.. r se vem som vinner den kampen...
På eftermiddagen såg vi en informations film om centret som båda gillade! Och efter det såg vi en till omgång med matning.
Dax för en varm! dusch. ätit har vi gjort i ett stond längs vägen där allt kostar ca 2 tiondelar av det gör på hotellet! Vattnet gick på ca 7 kronor och två mils bussresa gick på 9 kronor för både Saga och mig...

Dagen efter det gick vi till centret och tittade ännu en gång på aporna. Såg flygande ekorrar och hornfåglar.

Checkade ut och tog en buss till sandakan och may fair hotel där vi kommer att bo över det chinesiska nyåret som är i morgon den 25/1. Vi har rum bokat där till den 28 men stannar längre efter som det är ett fint ställe med egen dusch och tv! Fick en myr invassion för saga la sina popcorn (söta är dom, konstig upplevelse) pä golvet. Fick genast hjälp med det men vårat rum stinker av radar så frågan om vi törs sova där i natt HA HA. En stor utvadring blir det innan i lla fall!

Varmt/hett i solen och superskönt i skuggan. Det regna varje kvall efter klockan sex ungefär:-)

Skriver mer om någon dag. Tror att det är stängt här i morgon...

Ha det så jätte bra allihopa och stor kram på er!

Vi bor med en svanslös katt!

I går flyttade vi till Lucys backpacker lodge...Rent och fint men lyhört. Man hör fisarna i korridoren! Hur jag vet det kan ni nog räkna ut! He he.
På kvällen var vi på chinesiskt uppträdande med barn som sjöng! Superbra men det hällde ner regn så vi blev blöta. Försökte hitta plats under taket men Saga blev jättefrustrerad eftersom det var svårt att se! En fin show och jag åt teägg på vägen hem. Svarta ägg som ser jätte läskiga ut! Smakade salt och lite  smak av örter...

Saga har en liten bula efter ett myggbett så jag ska ta henne till en doctor i dag så allt är grönt tills vi ska till seplioc i morgon och titta på orangutanger. Efter det ska vi till Sandakan och fira chinesiskt nyår!
Tack för alla inlägg och vi saknar er!
Saga är en atraktion för alla chineser malaysier och asiater här nere. Hon finner sig bra i det men i bland blir hon förståligt blyg. Jag luktar inte rosor trots duchar varge dag och tvåltvättade i kallvatten kläder och jag saknar flera saker i väskan. Har snart dubbelköpt allt. Myggmedel och massor av andra saker...Snart kanske jag ska be dem skicka hem väskan när de hittar den. Den har varit till Colombia bla...

Saga drömde att Amanda och hon flög hem i natt <----har saga skrivit själv.

Massor av kramar från Saga och Lena


Lite dyrt att skriva po bloggen, 25 kr for en halv timme...

Sa jag far skriva fort! Vi har inte fott vort bagage an...
Vi har hunnit se flera konstiga djur po zoo i gar bla nasapor! Roliga sma djur men mina favoriter var uttrarna som skrek illtjutande efter mat! Vi fick ju inte mata dem men val elefanterna och hann rida po en oxo! Ursekta den fina svenskan men jag blir lite ambivalent hur jag ska uttrycka mig utan A,A och O, he he
Po kvallen var vi po filipinmarknaden och Saga lekte med flera barn och en vagn. De korde for fullt sa de nastan krockade med stand och vockar! Livsfarligt men gud sa kul de hade! Saga ar en anorlunda upplevelse for alla har. japanska eller kinesiska (svort att se) de tar kort po henne hela tiden och klappar henne po kinden.

I morse akte vi po en tur med bot till sapi en fantastisk o med vit sandslottsvenlig sand! Nar vi kom fram so fick vi ett bord tilldelat och vi slank ur kladerna och jag tog po snorkelsett medans saga byggde sandslott! Jag sog vita fiskar som var som min underarm och smelte ihop med botten. Efter badet gick vi och tittade po nar de lagade mat medans upp till nastan 2 meter varaner gick po behorigt avstond och tiggde. Personalen matade dem med handerna! Vi var i skuggan mest hela dagen och fick dessutom se ett vildsvin som var jatteskyggt! Ljusgul med varldens fulaste skagg och betar! Till lunch fick vi fisk alla guldfisk jattelatt rensad, rekor, grillad kyckling vingar och spett, ris, nudlar, majs, krabba, och ett par matretter till och melon! So gott! med utsikt over vita strander och jadegront vatten!Jag holler nastan po att glomma det viktigaste! Vi fick se delfiner, som spodde om doligt vader! Vilda delfiner! Det doliga vadert kom po eftermiddagen dvs lite blost, ha ha de har inte sett doligt vader! Det guppade fint och stankte po vagen hem men Saga somnade so fint i boten anda!

Fortfarande ingen vaska...

Jag tror vi bosatter oss po en av oarna har! Kram allihopa och vore det inte for er skulle vi bli kvar! Vilkett vackert land!

Saga har sjungit alla namn po dagis i dag folj med po resan hela varlden runt! Hon saknar sina vanner!

Kram kram

Valbehollna och utan veska!

Allt gick bra fast alla flyg har varit lite sena och flyget fron stockholm var instellt so vi fick ta ett senare, so voran packning kom inte med till malaysia. Har skickat sms till pappa mamma och asa men inte fott svar so nogot fel blev det nog... Fick i alla fall ett bra bemotande po flygplatsen och de letade ratt po oss och talade om att veskan kommer i morgon (i dag) kvell. Saga har varit super jette duktig men tycker att det ar jettetrokigt just nu! Utan badkleder narer det finns en fin pool:-( Vi fick Ca 900 kronor att handla for eftersom vi inte har voran veska. Det resulterade i ett impulskop med ett par bling bling sandaler! Jattesnygga och dyra ! Nastan 400 kronor hehe skulle aldrig ha kopt dem hemma! Nu ska vi forsoka hitta ett per fina sandaler ot Saga och kanske leka lite i lekparken vi hittade i gallerian i gar! Kram allihopa! Vi hors i morgon!

hej alla/saga

Tack för alla lyckönskningar!

Den här resan börjar ju toppen! Puckot från aveny ringer och väcker mig klockan sex och jag kan inte motstå att ringa upp efter duschen som jag skulle ta drygt en timme senare och skälla lite och vänligt be honom inte ringa mig något mer och sudda ut mig från hanns lista! Hur är man funtad när man ringer till folk klockan tre på morgonen och klockan sex? Jag har gjort en sådan tabbe och ringt vid åtta för Saga väckte mig riktigt tidigt en morgon och jag tänkte inte på vad klockan var. Så visst kan jag förstå att man kan göra misstag fast innom en månad och till samma person! Arght!

Nu måste jag ändra min attityd så jag orkar med det här dygnet trots att jag har sovit lite... Jag kanske kan nicka till lite på väg till Amsterdam!

Fast ni kan ju tacka honom, så jag fick lite tid att sitta här, så här i sista stund, hi hi

Dan före dan...

Resfeber så jag blir ett monster, fråga Saga! I går slängde jag alla leksaker som låg på golvet i en stor svart sopsäck medans hon grät och bad att jag inte skulle slänga hennes leksaker. Hon lovade (efter två timmars tjatande) äntligen att hon skulle städa och det gjorde hon!
I dag berättade hon att kokosmjölk kommer av att kossorna äter kokosnötter och när man har mjölkat ur dem så kastar man upp dem i träden så man kan plocka ner och dricka dem.
Allt är klart och jag har nog förberätt det mästa. Nu ska jag leta fler adresser till folk som guidar privat på borneo så vi kanske har någon gratis guidning och tur med lokal befolkningen! Jag lääängtar!

Nu dröjer det tills jag är framme och instalerad innan jag skrivar igen! Ni som vill vinka av oss får komma till midlanda 9.30 i morgon bitti och se planet lyfta.......

Borneo, det närmar sig!

I dag har Saga åkt skridskor på gården och gjort en pirruett så hon ramlade, hon tog sig ett helt varv runt först!  Åkte två tre meter utan att ramla eller hålla i mej. Bra för första gången i livet! I morgon ska vi kanske gå till den riktiga isen och prova riktig åkning om jag inte är lika trött som i dag. Sträckte mig på jobbet i morse så jag har knökont i musklerna kring skulderbladet.

Fem dagar kvar! Borneo here we come! Jag har nästan packat helt klart och har alla papper klara. Har kanske lite tyngre packning än vad man får ha, måste ta reda på hur tung väskan får vara...

Hinner inte skriva så mycket nu. En mycket gnällig tjej som inte ville äta sig mätt utan blev av med maten när hon fått en chans efter att hon använt jojo metoden vid köksbordet en tid. Äter lite, titta på tv äta lite titta på tv osv. Är just nu inte så munter...Hungrig är hon också men jag måste få henne att förstå att hon måste äta färdigt innan hon lämnar bordet...

Raketer utan tårar!

En god buffe och massor av trevligt folk att prata med! Jag hade en toppen nyårs afton och vi åkte inte hem förens vid tio...
Vid tolv satt jag och Saga och tittade på raketer genom köksfönstret och båda var trötta och nöjda. Försökte ta en bild på oss också men det är inte lätt att knäppa en snygg bild och fortfarande hålla i kameran, he he.

RSS 2.0