Sjukhuset gör massor av bra saker!

Den här dagen blev lång...

Den började med att jag vaknade av mig själv vid sju. Tvi jag hade ju ställt klockan på tjogo över, grrrr.

Läste lite och pussade på Saga så hon vaknade. Vi åt frukost och det tog som vanligt 40 minuter för tösen. Hon kan inte äta snabbt! När hon fått i sig maten gick vi till sjukhuset och hon fick sin andra vaccinations spruta mot japanec B eller vad det heter eftersom sjukhuset skriver lite olika från gång till gång. Det känns tryggt, ha ha!

Det gjorde jätteont trots att vi smörjt med bedövnings salva, men hon var så dugtig ändå! Sa varken aj eller grät, beklagade sig bara! När vi kom hem önskade hon bara rosa ahlgrens bilar och det fick hon så klart!

Sen lagade jag köttfärssås och åkte till en jobbarkompis för att gratta och titta på en riktig sötnos och charmtroll på ett par månader! Oj man smälte när tösen log!

När vi var där fick jag ett hugg i magen och när jag kände var det en knöl där! Läbbigt men jag hade inte riktigt tid med en släng av hypokondri så vi åkte vidare till syrran och jag tog med henne på flott restaurang med massor av god mat! Efter att vi ätit oss proppmätta och tagit med doggybag till barnvakten åkte vi tillbaks till henne. Där återupptäckte jag knölen i magen och blev faktiskt orolig och jag ringde primärvårdssjoren...

De tyckte jag skulle komma in och jag fick hjälp att lasta in barnet i bilen. Väl framme började jag så klart rita fan på väggen. Miljoner praktiska frågor började dyka upp i huvet. Vem tar saga om det blir akut? Undra hur jag ska lyckas sjukskriva mig och andra löjliga tankar, som dom får inte operera mig i kväll, jag kommer tillbaks i morgon så jag hinner fixa barnvakt!
Lite överhettad hjärna då....

Första doktorn tog hjälp av internet och förklarade att det kunde vara ett slutet brock som akut måste opereras (brinner då i min hjärna och jag tänker du skulle bara våga!) Så jag fick en dirrekt remiss till Akuten. Den läkaren var super snygg och lika trevlig som den första men så mycket bättre eftrsom han inte alls tyckte det var akut och skickade ham mig med att jag blir kallad om en eller två veckor till kirurgen igen...
-Hur ska jag leva under tiden undrar jag, med lyft och träning? (tordes inte fråga om jag kunde gå på fest och dansa i helgen).
-Som vanligt! Du ska göra allt du brukar göra så vi vet om det är något som gör ont innan du kommer hit nästa gång. Men om du får jätteont måste du komma in på en gång och opereras! (Där gick partyt bort i helgen eftersom jag aldrig brukar göra det! Ha Ha)

Jaha dagen började på sjukhuset med en lite ledsen Saga och slutade med en lycklig oopererad Lena som skuttade därifrån!

Nu är klockan 23,25 och jag ska borsta tänderna, läsa en rad om jag orkar och sova!

Äntligen nätet igen!

Min dator funkar!!!!!!!!!!!! Jag menar allt som jag vill göra med den funkar nu! Tack alla som hjälpt mig!

I dag skulle vi gå på en långprommis efter jobbet som jag såg fram emot men precis när vi ska gå ringer J och erbjuder sig att hjälpa mig med datorn i stället! Det blev ett fint arbetsbyte med gardin uppläggningar som jag lovat att fixa i framtiden.

Saga har varit så snäll i dag som en liten ängel! hon har inte bråkat något och tom tvättat håret utan gnöl! I dag var det en dans på rosor att vara mamma!

Vaccinationer X 2

Efter en bra natt med goa Therese och två timmars sömn så gick jag och Saga för att vaccinera oss! Jag strulade för jag hade inte vaccinationskortet med och inte tilräckligt med pengar... Efter några om och men fick vi våra första vacctioner och Saga var superduktib och satt still som ett ljus! Två stick ett i vardera arm och hon rörde inte en min!
Gulliga sötnos vad stolt din mamma blev över dig!
Efter det har jag sovit två timmar till och skjutsat hem barnvakten morfar som bjöd på sockerkaka.
Nu ska vi laga spagetti och köttfärssås utan tomat så våra vänner får något i magen när de hälsar på!

Gult hus

I dag har jag varit lat... gått hlr utbildning, sovit en timme gått en prommis och tittat på jättefina gula radhus. Sa till Saga - här skulle jag kunna tänka mig att bo och hon svarar - Ja jag har ju sagt att jag vill bo i ett gult hus!

Efter prommisen som tog en timme stoppade jag in en kyckling i ugnen som jag först tänkte bjuda in grannarna på men tack och lov ångrade mej för efter två och en halv timme var den fortfarande seg...måste ha varit höna trots att det stod kyckling på förpackningen...kollade en extragång i soporna, blä men förpackningen stod det fortfarande kyckling på!

På med pyamas på tösen och tilbaks till dagis med henne. Hon var lite undrom eftersom jag hade henne där under utbildningen på förmiddan och lämnade henne på kvällen igen.
-Ska jag på dagis i dag igen???
Ja mamma hämtar dig i morgon efter frukost.
 -Jaha.
-Då ska vi till doktorn och vaccinera oss.
 -Va.
-Då ska vi till doktorn och vaccinera oss.
 -Va. (tioöringen ramlar ner för mig och jag inser att hon hör vad jag säger men förstår inte så tredje gången gillt)
 -Då ska vi till doktorn och få en spruta. Vet du vad det är? Hon pekar i munnen för hon brukar få alvedon i spruta i munnen. Ja fast den här sprutan ska doktorn sticka oss i armen tror jag.
-Jag vill inte! Saga ser olycklig ut.
-Det är bra att få en spruta av doktorn så blir vi inte sjuka när vi ska till djungeln. Tystnad. Senare på dagis berättar hon stolt och med övertygelse att i morgon ska jag till doktorn och få en spruta!

Vardag, vardag, vardag...

Hur spännande har den här dagen varit då? Inte alls...

När jag kom hem från jobbet hämtade jag upp Saga på dagis och vi tog en kort 20 min promenad innan vi åkte och köpte lite mat.
Åt matrester tfrån i går, pastagratäng som Saga gillade så mycket att det knappt blev någon mat kvar till mig. Hamnade i tacochipsfällan då och åt massor av chips på kvällen för jag var så hungrig!!!

Så nu har jag ångest för det  då....

Fick snabbfrämmande och pratade med en vän i telefonen och läst en saga för Saga.

Nu ska jag ringa upp telefonvännen och sen ska jag sova så jag är pigg i morgon när vi ska upp halv sex igen...

Hoppas det funkar nu då!

Gud vad irriterande! Sist jag skrev så skrev och skrev och skrev jag och när jag tryckte på Spara & publicera så dök "sidan kan inte visas" upp och allt försvann!

Nu är jag här igen och livet rullar på. Jag går i det fina vädret och tränar nästan två gånger i veckan. Lyckades lura i saga sista lammkotletterna genom att göra köttfärssås av dem med hjälp av mixern.
Så lurad blev hon då inte efterswom hon tre timmar senare frågade varför jag miskade... Vad för något? Miskade! Så här! (hon visar med handen) Tioöringen ramlar ner och jag utbrister mixade!
Vi tränar på att säga det rätt och hon klarar det på tredje försöket. Sen förklarar jag att jag mixade för att hon inte gillar kött och hon tycker att hon får "tandlösa" (kött mellan tänderna/tappar tänderna) av det. därför gjorde jag köttfärssås och hon godkänner det.
Annars gillar hon inte mixad mat eftersom det är för småbarn! När hon var mindre slog hon lös två tänder och fick äta mixad mat i två veckor. Blev bränd då tror jag...

I morgon ska jag tvätta och när Sagas pappa kommer och hämtar henne ska jag ner och träna jätteläääänge! Blir det mer egen tid över tror jag att jag tar en tur i skogen om det är fint väder! Kanske en sväng på stan med en kompis...

MU

I dag har vi varit på bio och sett Mamma mu och kråkan. Jag somnade en mikrosömn, så bra tyckte jag att den var! Saga tyckte att filmen var ganska tråkig men inte mycket tråkig. Ett par toa besök blev det under filmen och en hel del godis och popcorn. Tack Sagas kompis pappa som bjöd på allt!

Annars så har jag brottats med tvättstugan, lagat mat och plockat lite här hemma och plastat in och gjort födelsedagskort med hjälp av våran nya laminator! Min favorit pryl riskerar den att bli:-)

I bilen

Saga: -Mamma vad äter bilen?
Lena: -Bilen äter inte den dricker bensin.
Saga: -Dricker den bensin?
Lena : -Ja så fort bilen ska gå frammåt behöver den bensin.
Saga: -Åh bakåt oxå, glömde du!

Så klart att bilen behöver bensin både när den ska gå frammåt och bakåt! Att jag glömde att den behövde bensin för att gå bakåt! Tur att Saga är så klarsynt att hon fattar det!

Lamm!?

Jag har inte lagat så mycket lamm men jag körde en framdel i ugnen på 175 grader med en plåt vatten under tills köttet började lossna och det blev bra! Saga gillade det inte så jag fick äta lamm en hel vecka själv...

Kotletter är ju som kotletter...så de steker man väl tror jag, annars är det gott att göra gryta på lamm!

Lita av i går och lite av i dag...

I går var vi på en lååång (för min vanligtvis lata älsklingstös) promenad i skogen. Vi gick till grodtjärn och upp på berget. Strålande solsken och jätte vackra färger i skogen. Saga var lite rädd bland de stora träden men glömde snart bort det och jag njöt för fulla muggar! Vi hoppade över en bäck och Saga hittade en bra att vispa i vattnet med pinne!

Jag städade hela lägenheten och det tog nästan fem timmar så det var nog ett måste He he

Vi hann uttröttade lämna lite grejer till pappa och hälsa på en kompis innan det var dax att åka hem och sova Zzzzzz

I morse vaknade vi nästan utvilade och lämningen gick som vanligt bra på dagis. Det är så kul att vara med sina kompisar tycker Saga. (tycker jag oxå men mina slutade gå på dagis för länge sedan)

Jag var på ryggutbildning och eftersom det kanske var tio år sedan jag gick en sist så var det nog på tiden det oxå!
När jag hade slutat tog jag en omväg runt sticsjön för att hämta upp Saga som var på utflykt med dagis. De åt potatisbullar och pyttipanna. Mums tyckte tösen och åt tre portioner!!!
På vägen hem gick det jättetrögt eftersom Saga ville bli buren och jag inte ville bära...gnäll och gnök...och hon trampade på min tålamodsnerv som brukar vara ömtålig när jag hade världens kortaste stubin i bland...i dag gick det ganska bra ändå...

Väl hemma somnade jag efter att jag lagat makaroner och korv och ätit. Sov i en halvtimme och det var jätteskönt! Hoppas mitt tålamod blir bättre i dag när hjärnan fick slå av en stund!

Nu ska jag åka och köpa med mig pizza och fara till en av mina kläddonatorer. Tack för att ni finns och är så generösa och skänker kläder till Saga!

Grattis Jonny Depp!

400 miljoner för att spela pirat! Jag kan göra det för fyra och se mycket värre ut än Jonny Depp någonsin kan göra! ;-)

Tog en prommis efter maten och Saga somnade i vagnen. Risken finns att hon vaknar kl 23 och är vaken halva natten. Jag är jättetrött och funderar på att gå och lägga mig redan trots att csi lockar. Tror att jag somnar framför tvn om jag tittar på det...

Söndag

middagen bestod i kokta pärer och morötter sedan i går och burkskinka! Slå det om du kan!

Jul jul strålande jul! Må det sluta regna och bli snö nu!

I dag har vi varit på dubbelt kalas och Saga har uppfört sig jättebra! Tackat för maten och varit go och glad! Det brukar hon i och för sig nästan alltid vara när jag tänker efter...

Nu ska hon krypa till sängs och jag tänkte glo på tvn en stund efter det om det fins något sevärt.

Jag längtar till jul...jag är nog lite jultokig och tycker om paketande och  matfixande. Sen så påverkar det mig alldeles säkert att Saga ser på Tomtens verkstad på film just nu...

Skridskor i trasor?

Saga undrade varför Josefinc hade en trasig klänning på sig på tvn när hon åkte konståkning.

Arg!

Urght! Skitunge som kan få mig på sånt här hummör! Jag är trött, hon är trött och vägrar sova och jag hatar att lägga mig arg!

Den meningen hjälpte så pass att jag faktiskt kunde bete mig vuxet och krama om henne. Jag har inte bett om ursäkt för att jag varit arg men sagt att jag älskar henne. Hon frågade om jag var arg fortfarande och varför medans jag skrev första meningen och hon fick ett Ja på första frågan och ett För att du inte går och lägger dig på andra frågan. Nu sover hon redan tror jag...Helt slut var hon men vägrade sova utan mig. Jag har kånkat henne till sängen och skällt och det hjälpte inget vidare i dag...Hon spratt bara upp och ut igen och skriker tillbaks, vilket jag kan förstå! Om jag är för trött för att hålla lugnet så kan jag inte begära det av henna. Börja om med nattningsrutiner står högst på min prioriterings lista! Jag tror vi ska göra ett chema och sätta på väggen:-)

Har fortfarande ...

Har fortfarande inte tagit femminuters plockihop! Nu ska jag gå och göra det medans jag lyssnar på när Saga spikar i parketten!

Dax att lära sig plocka undan efter sig kanske...

Vad jag är duktig vissa dagar! I går tex. så tvättade jag, gick med kläder till en kompis, tränade på gymmet efter att jag bråkat med Saga, handlade på fyra affärer, var till en annan kompis och var lite social innan jag insåg att klockan var 21.30 och vi skulle upp 5.30 i dag så då åkte vi hem och tog en snabbnattning efter en kort titt på Idol. Undrar hur det slutade?

Vad lite jag har gjort i dag i stället! Jag har jobbat 9 timmar och hämtat på dagis, kokat pärer och värmt lamm till middag och nu hamnade jag här en stund...

Jag berömde Saga för att hon är så duktig att plocka undan efter sig och hon kontrade med att jag kanske skulle städa jag med! För när jag jobbar är hon på dagis och städar! (berättade hon för mig) Jag tycker att hon skulle begära löneförhöjning eftersom hon jobbar så hårt på dagarna. Nu ska jag utan att ljuga ta fem minuters plockihop:-)

God natt!

Undrar just hur man kan rättfärdiga pedofilism och misshandel i guds namn? Det funkar hyffsat bra i flera stater i usa tydligen. Såg på Dr phil i dag och blev glad över att sociala och polis (tror jag) äntligen reagerat över en av sekterna där och fråntagit familjerna sina barn. Jättetragiskt och jag förstår att föreldrarna saknar sina barn och att de inte förstår att de har gjort fel i mitt tycke!
Jag vet att de växt upp med den tro de har om att de gör rätt men i mina ögon är det alltid fel att tvinga sina barn att be till gud om att deras mamma ska dö, Slå sina barn och inte blir det bättre om man använder tilhyggen eller hänga dem upp och ner under rinnande vatten. Det är inte heller okej att tungkyssa och taffsa på dem eller gifta bort dem när de är barn för att de ska producera mer barn.... Den "lilla" familjen (på ca nio fruar och 52 barn) styr av en man som får ha obegränsat med fruar och styr allt efter sitt egna sjuka huvud! Jag tackar gud att jag inte blev född i den familjen! Nu har jag fått häva ur mig lite om dom då!

Så i dag har jag sorterat kläder och Saga har efter lite övertalning provat en täckjacka och byxor som tur nog passade! Jag har plockat fram en framdel på ett lamm som jag ska laga till i morgon. Hoppas det blir gott... Retat mig på maktmissbruk (dr phils program) och bygt pussel med tösen. Ätit choklad till min ångest och förbannat regnet! Om du dansar regndans så kan du SLUTA med det nu! Vi har hjälpts åt att damsuga och skura halva lägenheten, det tar tid när två drar i damsugaren... Började dagen med lite jobb. Det var min dag från slutet till början. Förutom att jag ska sova nu!



RSS 2.0