ont på känsliga ställen..

I går fick jag den stora äran och underbara stunden att följa med syrran på islandshäst turridning! Så ont i rumpan jag har nu då! Fast jag får väl vara glad i dag eftersom det säkert blir värre till i morgon.

Solen sken och det blåste så löven yrde runt oss! En underbart fin höstdag med massor av goda tuvor och torkade löv som "min" häst Lyckur åt av längs hela turen, när han kom åt!

Jag fick prova och tölta för första gången i mitt liv, vilken häftig känsla! Som att sitta stilla fast ändå inte!

Efter våran tur fick våra barn prova att rida en sväng. Saga sjöng Du är så söt min kära lilla ponny. Du är så snäll min kära lilla häst... Och var bara så nöjd och glad. Jag ledde Lyckur så min systerson fick rida och hade således full koll på Saga når jag gick bakom. Hon gled otäckt mycket åt ena hållet men satt sig för egen maskin upp igen. Varje gång hon gled så rätade hon själv upp sig, men hon kanske har lyckats öva upp sig sedan hon red kamel på Kolmården!

Vi fick fika och gav oss sedan iväg till mamma för en god gryta och mumsig äppelkaka till efterrrätt.

I dag gick vi långa vägen runt sjön och letade efter uttöda drakar som säkert ligger begravda i jordhögar som man hittar lite här och var i skogen. Jag frågade Saga om det kunde vara en långhals som var en hög men hon sa att den var för liten så det måste vara ett dinobarn som låg där!

Lyxmiddag för två!

Fiskpinnar till middag blev det, varken jag eller Saga orkade vänta på potatisen så vi åt bara fiskpinnar och sedan lite torr potatis...

Måste släpa mig till affären eftersom det ekar på frukostfronten i kylen.

Saga berättar i skrivandets stund om katter som gnager på benet på tv:n (inte benet på tv: den har inget), verkar vara ett intressant program, tror jag ska byta skärm och mysa med henne en stund innan vi måste åka iväg.

Lomat

Det mest roliga och spännande som hände i går var att jag blev inbjuden till Eid. Festen som tackar Gud att fastan har gått bra om jag inte har fått det helt om bakfoten. För mig är det jättestort! Det är som att bli inbjuden till en annas familjs Julafton med andra seder och annan mat. Jag jobbar tyvär kvällen men hade ändå tänkt att ta ledigt för ett föreldramöte...vi får se vad som händer...

I dag har jag lämnat Saga på dagis och gått upp i skogen upp på ett pyttelitet berg. Satt och filosoferade en stund och gick på lite upptäcksfärd. Såg spår efter ev. lo eller kanske en liten björn men jag tror mer på lo eftersom jag hört att det finns det där. Björn har jag inte hört att det ska finnas så nära stan så jag sattsar på katten. Det var fina klospår på ett par granar efter att någon klättrat där. Tanken snurrade lite huruvida jag kan tänkas vara en potensiell lunch för en hungrig katt. Om de viste hur klen vi är skulle vi bli lomat som huvudföda tror jag...Det var i alla fall så härligt att få komma ut i skogen trotts att jag hade lite svårt att koppla bort ljudet från bilarna!

En jättevarm och skön duch innan jag åkte på banken för att lösa pengafrågan tills vi ska åka till Borneo. Nu har jag ätit gröt till lunch och kokar lammsoppa till middag.

Fladdermössa

I går kväll så var vi bort och handlade lite som är bra att ha till pizza och frukost. På vägan hem satt vi en stund under en lyktstolpe och tittade på fladdermöss. Det var flera stycken och Saga var faktiskt intresserad och helt orädd.

I dag krashade mina planer för jag var lite tröttare än jag trodde. Det blev ingen skogspromenad men däremot en lång stunds pratande med pinglan och efter det ett bad, utan en stor fisk på ca 16 kilo som sprutar vatten och bakar tårta, gudomligt skönt!

Efter att jag hämtat Fisken på dagis och gett henne cykeln så gjorde jag deg till  pizza. Fick veta hemligheten bakom god pizzadeg av pinglans man som varit pizza bagare. För första gången i mitt liv har jag gjort en pizza som har god botten!!! Mums vad god den blev!

Sen satt jag och tittade på sjalar på nätet. Funderar på att skaffa en fin "mössa" och sjal som jag kan träna att bära tills jag ska resa till Iran. Fast om jag är lite klok så väntar jag med det tills jag har "stökat" undan Borneo och senare Disney i Paris som jag lovat Saga. Risken finns att min sjal kommer att bli hopplöst omodern och solkig innan vi har kommit iväg. Annars måste jag säga att det finns massor av fina sätt att bära sjalar på! Och ett stort utbud med massor av vakra tyger och variationer!

Nu ska jag krypa ner i sängen och snarka tills grannarna vaknar!

Vill inte hosta just nu...

Här har jag jobbat på hela helgen och smittat ner halva kungariket! Jag har halsfluss och tyckte att jag kanske skulle uppsöka läkaren när jag vaknar på natten för att jag sväljer.

Jag är inte svullen och har inte feber men det kryllar av bakterier i den måttligt röda halsen. Skit vad dyrt det blir att vara borta från jobbet!

En jättefördel är dock att jag är ganska pigg och måste lämna Saga på dagis två dar på raken och har sex timmar att ha tråkigt på. Vad ska jag göra mån tro???

Nu vet jag! Det ska bli underbart skönt att gå ut i skogen och ta en prommis bland träden utan att antingen bära ett gnällmonster eller försöka peppa den samma till att bara gå lite till! Titta på de härliga färgerna som börjar bli på träden och hitta för mig nya stigar som man inte kan dra barnvagnar på! Dem med barnvagn har vi klarat av...

Städa behövs värkligen men jag tror att jag bara lägger ett par timmar på det. Jag har så liten egen tid så jag ska nog göra saker för mig på den tiden jag får nu.

Tänk vad mycket tid jag kan spendera vid datorn! Och jag kan sätta fast bänken på balkongen som jag fick ta bort när målarna skulle dit! De målar fasaden på vårat hus och är nästan klar, lite vitt runt dörren saknas bara.

Nä, nu ska jag laga kyckling till Sagas förtret! Hon är såååååå less på det och vill bara ha pannkaka och blodpudding.

Bowla med nyckelpigor?

Kasta klot när man tittar i kors är inte det lättaste. Jag fick spö av Saga i dag när vi bowlade! Jag kan inte skylla på att hon hade grindar och ramp, jag är bara så dålig! Men det är kul! Jag fick faktist en strike, tänk sån tur man kan ha!

Klev upp tio i sex och jobbade kortdag till nästan två. Trött som en döende noshörning, eller det var vist det jag var i går när jag baxade rullstolen uppför en stig i skogen efter att vi varit ner till havet och kastat sten i vattnet. Jag lät om inte annat som en:-) Jag har söööömnbrist, vaknade mitt i natten av att jag svalde och det gjorde blä ont! Undra om det är halsfluss på gång:-(

Sa åt en nyckelpiga att visa mig vart min friare var och den flög rakt på min kompis hus och satt sig. Jag är tyvär inte intresserad av varken J eller C...så jag hoppas att ingen av dom friar!

Nu ska jag borsta tänderna på oss och krypa ner i soffan och titta på TV tills vi somnar, kanske...


Lite pirr i magen.

Har biljetterna framför mig och inser att i mitten på januari åker vi från midlanda till arlanda till amsterdam till kuala lumpur till kota kinabalu som slutstation där vi kommer att bo på lyxhotell i fyra nätter!
Sen är det upp till mig att fixa boenden resterande tre ochn en halv vecka! Lite nervös är jag nog. Det är säkert inte lika lättrest som i Thailand, men vi får väl ta med en regnponcho som tält om det kniper, hi hi.
Vi åker föresten under regnperioden så jag får måtligt med nya fräknar under semestern...

Är lite trött i dag, måste bero på den urusla kosten=äppelkaka eller på för dålig sömn. Sov bara 5,5 timmar i natt innan jag skulle till jobbet . Dessutom var jag tvungen att gå igenom tider med dagispersonalen så jag var inte hemma förens halv sex i kväll. Det blev falukorv och pasta och disken är inte i plockad i maskinen än (höjden av lathet), kanske dax att göra det nu...

Äntligen är datorn min!

Jag toppstyrs av Saga, tror jag. Satt och skulle skriva här förut och en jätte go tös kryper upp i mitt knä och  får mig utan att jag tänker mig för att lämna över kontrollen till henne. Det blev nemo för hela slanten! Jag kröp ner i sängen och läste en stund tills jag tyckte det var dax för frukost. Gröt med kanel och äppelmos. Nu har min chef bytt ruta och ser på tv medans hon äter.
Själv äter jag äppelkaka till frukost och blir fet. I alla fall om jag fortsätter med det! Hoppas min granne tycker om äppelkaka...Kanske de kan rädda mig från äppelringar runt midjan?

Saga säger...

Jag vill inte skriva, jag vill titta på nemo för jag är lite supertrött och jag sovde för lite.

Skit prat...

Min treåring:-Mamma jag är dålig i magen jag måste bajsa!
Hennes treåriga kompis:-Jag är också dålig i magen och måste bajsa!
Oj, oj tänker jag, magsjuka på gång...
Min treåring:-Vi kan bajsa tillsammans!
Varav jag fnissar och tänker att det är tur att ni har små rumpor...
Kompisen ändrar sig och jag inser att det inte är magsjuka utan bara skit prat!

Gröt!

Hur länge kan en treåring skrika att de vill ha gröt? Annledningen är inte hunger utan att hon vill ha kanel...

Välkommen till min nya blogg!

Anledningen till att jag börjar blogga är att jag och Saga ska till Borneo i Januari och vi vill ta med våra nära och kära på resan... Fram till dess ska jag träna på att skriva så ofta jag kan!

RSS 2.0